Champagne Dumangin

1890 En stjärna är född...Champagnen Dumangin skapades av Hippolyte Dumangin. Tre generationer senare, fulländade Jacky Dumangin det karakteristiskt feminina Premier Cru champagne sortimentet. Hans son, Gilles Dumangin, femte generationen av framgångsrika vinmakare, förbättrade sortimentet ytterligare genom att införa flera högklassiga champagner. Först skapade han "Premium", en förtjusande Blanc de Blancs cuvée i en härligt vitslipad flaska. Genom sin kärlek till matlagning och resor genom Asien, tog Gilles fram en extra Brut, en champagne som kompletterar kryddstark mat och som dessutom passar kosthållning med låg sockerhalt. Han la till Party Pack, fyra snyggt förpackade champagneflaskor till fest, vinkännare eller som exklusive gåva. Hans senaste skapelse, 8*Star, en stark maskulin Blanc de Noirs, har fått lovord från presumtiva kunder och pressen.

Innovation genom tradition ...

Under de senaste 25 åren har många förbättringar i vinframställning processer skett i Champagne. En allmän kvalitet har höjts. Tyvärr har detta lett till enhetlighet i de flesta champagner. Champagne Dumangin tror på unika ... Varje vin är unikt. Dumangins Rosé är ett bra exempel ... tack vare sin atypiska blandning av vintage cuvéer och rött vin från Pinot Meunier, uppvisar den finess och frukt i stället för förväntad typiska karaktär och styrka. Att få rätt balans mellan traditionella metoder som tar fram den exceptionella karaktären av viner och modern teknik är en svår men rolig träning. Dumangin champagner genomgår inga stressiga processer. De hanteras mycket försiktigt från skörd till buteljering i tankrummet i Chigny Les Roses. Noggrann och varsam manuell rensning, egna pressar och dosering säkerställer kvalitet i alla steg. För en extra twist, är sockerlagen för rätt sockerhalt lagrad i parfymerad ekfat. Detta gör Argentee cuvée, husets demi-sec, ett måste för alla er som älskar söta champagner.

Gastronomiska specialiteter ...

Tradition är också vad som fick Gilles att återuppliva länge förlorade gastronomiska specialiteter från Champagne. Först med champagne vinäger 2001, fick innovation och passion honom att skaffa kunskap och skapa unika recept av champagnebaserade livsmedelsdelikatesser som nu finns representerade över hela världen från Kanada till Japan. En underbar Champagne sylt (Confit de Vin Champenois) matchar en delikat gåslever. En chutney gjord på druvor (Grape Chutney) är det perfekta tillbehöret för patéer. Gilles hittade nyskapande sätt att åldra fat (mognat i tunnor som används i andra regioner i Frankrike) och traditionella sätt att producera en rad olika alkoholer (Ratafia, Marc & Fin) fylld av smaker och färger.

Gilles delar sin tid mellan champagnehuset i Chigny Les Roses och London där han nyligen öppnat en Champagnebar. Om du vill läsa mängder av positiva kritiker och press omnämnanden kan du läsa DUMANGINs Pressbok.

Produkter från Champagne Dumangin