Adriano

I hjärtat av Langhe, i området San Rocco Seno d'Elvio, producerar Adriano Marco och Vittorio gården viner som speglar landet. Företaget har varit familjeägt i generationer och gör vin med endast de druvor som odlas på deras egendom. Familjens vinframställning går tillbaka till början av 1900-talet, när farfar Giuseppe, en aktör, började odla vinstockar. Traditionen fortsatte med sin son Aldo. De förvärvade ett litet företag, och tillsammans började de plantera nya vinstockar. I sin tur odlade hans barnbarn, Marco och Vittorio, en kärlek till sitt land och dess frukter, utökade företaget, göra och tappa vin från sina egna druvor.

För närvarande har bolaget 27 hektar mark planterad med Nebbiolo, Barbaresco, Barbera d'Alba, Freisa, Sauvignon och Moscato.

mappa-barbaresco_PT

Vingårdarna ligger runt verksamheten i San Rocco Seno d'Elvio, med undantag för en vingård som ligger i kommunen Neive, och de kan delas så här:

  • Mottura vingårdar var de första vingårdarna som ägs av familjen och de är öster och västläge.
  • Vinodlingarna Avoglieri Argantino ligger i en naturlig amfiteater, skyddad från vinden och sydöstra.
  • I vingårdarna Mottura och Avoglieri Argantino odlas sorter av Barbera, Dolcetto, Moscato och Sauvignon.
  • Vingårdarna på kullarna av floden Seno d'Elvio ansikte sydväst och ger upphov till Barbary Sanadaive (translation Piedmont dialekt Seno d'Elvio).
  • Vingården Basarin ligger i kommunen Neive i det område där den tar sitt namn. Det är sydöstläge och ligger på en mycket brant sluttning. Barbaresco Basarin odlas här.

Familjemedlemmarna utför allt arbete i vingården med respekt för tradition, med hjälp av integrerad skadedjurskontroll för att skapa en naturlig produkt med signifikanta sensoriska egenskaper.