Weingut Klieber

I den vackra Wonnegau, mellan Alzey och Worms, förnekar skönheten i Rheinhessens natur alla besökare. På 21,5 hektar bygger vingården ett spännande utbud av traditionella och internationella druvsorter. Varje vin är unikt för att glädja alla vinälskare.

I deras nybyggda vinlager sedan 2015 görs vinframställningen på ett mer modernt sätt. Kontrollerad ledighet är det viktigaste i deras process. Ett gott vin behöver inte mycket stöd eftersom kvaliteten skapas i vingården. Mjukt utförande, i en lugn miljö och med instinkt att göra rätt i rätt ögonblick. Resultatet är viner som till exempel finner sin sanna perfektion genom sina långa sträckor på läsaren eller i utvalda barrikkatroner.

Här görs processen på nytt sätt...

Druvorna Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling, Sauvignon Blanc och Chardonnay delas vid plockning. Detta görs av en enkel anledning: Om man ​​skär av den nedre halvan av druvan har toppen mer utrymme att växa. Bären utvecklas mer löst och håller druvorna friskare. Efter plockningen rensar vi druvzonen. Detta främjar snabbare torkning av druvorna i fukt. Dessutom hårdnar solen skalet och främjar arombildning.

Ett hållbart ekosystem...

Hållbart, ekologiskt jordbruk ökar vitaliteten hos vinstockar och förbättrar tillgången på vingårdsjorden. En lös, hälsosam jord med god vattenkapacitet är grunden för det fungerande vingårdsekosystemet.