Port of Leith

Port of Leith grundades av två vännner, en vinhandlare och en revisor. Port of Leith Distillery är ett nytt distilleri som ska byggas i Edinburghs whiskydistrikt i Leith. På andra sidan av Leith ligger The Tower Street Stillhouse, härifrån produceras en gin som firar den anmärkningsvärda historian av Leith, Lind & Lime Gin.

Lind-and-lime-gin

Under tiden det nya distilleriet byggs upp har vännerna lagt sitt fokus på att producera ett gin som är helt smidd av talangen, arvet och industrin av Edinburgh och det historiska distriktet av Leith. Premier Taste importerar Lind & Lime Gin och den finns på Systembolagets Beställningssortiment.

Nyckelodet i allt de producerar är "balans". De tar en bassprit av 96% alkohol och återdistillerar det med ett noggrant kurerat recept som innehåller 7 botaniska produkter, för att se till att var och en av dem arbetar i  harmoni.

De tre botaniska produkterna som är i fokus för Lind & Lime Gin är:

enbär-lime-rosa-peppar

Enbär - Är hörnstenen i alla sorters gin. Det är vad som gör gin gin. Det engelska namnet "gin" är taget från det nederländska namnet för enbär = jenever. Du kan aldrig kalla gin "Gin" utan enbär. Så denna botaniska produkt är given.

Lime - Det beslutades tidigt att de ville ha en limesmak i deras gin. Den uppfriskande och zestiga smaken av lime. För att uppnå det använder de sig utav lime zest, vilket tillför den zestigaste delen.

Rosa peppar - Limen behövde något annat i motvikt och svaret de fann var ett milt tillskott av krydda från rosa pepparkorn.

Produkter från Port of Leith