Deerstalker Whisky

Varumärket Deerstalker ägdes först av en vin- & sprithandlare från Edinburgh med namnet J.G.Thomson. J.G.Tomsons kontor fanns i hamnen i Edinburgh (Leith) och blev känd som The Vaults. Byggnaden kvarstår till denna dag och är nu hem för Scottish Malt Whisky Society. Exporten ägde rum från valv till alla hörn av världen. Varumärket bytte sedan ägande 1994 och handlas idag under The Deerstalker Whisky Company.

Deerstalker Whiskey producerar 4 typer av whisky

Blended Malt
Malterna som presenteras i deras två utgåvor - Highland & Peated väljs ut av masterdestiller John McDougall. Dessa whiskys förs samman och lämnas sedan i ekfat för att mogna. Highland Edition fick 94/100 i Jim Murrays Whiskey Bible 2016. The Peated Edition kombinerar enstaka malts från Islay och Highlands och har en rökig, träig, torvig karaktär på cirka 19 ppm. Det är en välbalanserad och idealisk whisky för älskare av torvmalt. Premier Taste importerar Highland Blended för tillfället och den finns på Systembolagets Beställningssortiment.

Single Malt
Den 12-åriga versionen av Deerstalker har sålts under många år och är populär då den kommer från ett 1-klassigt destilleri som ligger i den södra delen av Speyside (Balmenach). Whiskyn är komplex med ek, honung och smaker av malt. Det är ett perfekt exempel på ett höglands Whisky. Premier Taste importerar denna 12-åriga Single Malt och den finns på Systembolagets Beställningssortiment.

Limited Release
De väljer fat i olika åldrar, vanligtvis 16 år och uppåt. På flaskan presenteras casknummer, typ, ålder, destillerat och flaskdatum, samt smaknoteringar från deras mästerdestiller. Varje flaska numreras i följd. De senaste bottlingarna inkluderar Ben Nevis, Auchentoshan och Speyside Distillery.

Younger single cask releases
Här skapar de ett nytt sortiment med yngre (5-10 år) single malt whisky flaskor som enkla fat. De har valt en 50cl flaska för detta sortiment och etikettdesignen är under utveckling.

deerstalker-whisky

Deerstalker-namnet dök först upp på en whiskyflaska år 1880 och är ett av de äldre varumärkena i Storbritannien. Jakten på hjort i det skotska höglandet är lika traditionellt som destillationen av själva whiskyn och kan spåras tillbaka till 1700-talet. En deerstalker beskrivs bäst som en spelare som hanterar hjordarna med röda rådjur på skotska gårdar mestadels i Highlandsregionen i Skottland.
En av de mest kännbara egenskaperna hos en deerstalker är hatten som han bär och som är uppkallad efter honom. Tillverkad av ull och skyddar mot vind och regn. Denna hatt är känd som en 'deerstalker' och berömdes av den fiktiva detektiv Sherlock Holmes. Ta reda på mer om deras historia och whisky's.

Produkter från Deerstalker