Premier Taste håller vin- och champagneprovning under höst/vinter 2016

16 oktober 2016

Premier Taste håller vin- och champagneprovningar! ??

 

Premier Taste håller flera champagne och vinprovningar på Berggrens Öltapp & Mat (Stadshotellet, Motala) under höst och vinter 2016

ltapp___Mat02_FJ

Välkomna på trevliga och intressanta vin & champagneprovningar med Premier Taste. Vi provar olika områden, druvor och vintyper inkl. Champagne. Antalet platser är begränsat så se till att anmäla så fort som möjligt. Första champagneprovningen är redan fulltecknad så ett andra datum finns redan men fylls på snabbt.

Provningarna innehåller viner och champagner som finns på Systembolaget och restauranger samt sådana du bara kan testa på våra provningar än så länge.

Tisdag 25/10 Vitt vin

Vi testar fyra vita viner.

Vittvin från olika druvor. Vi provar fyra olika vita viner gjorda på fyra olika druvor. En del kända och en del mindre kända och kanske på väg upp i popularitet.

Tisdag 1/11 Rött vin

Vi testar fyra röda viner.

Vi värmer oss i höstmörkret med 3 varma och kryddiga spanjorer från två olika regioner och kontrasterar med en elegant Pinot Noir från Tyskland. Det finns historia knutna till dessa viner med.

Torsdag 10/11 Abruzzo

Vi testar fyra viner. En vitt, en rosé och två röda finns med. Den ena röda är ett verkligt fyrverkeri (tycker vi..) på en annorlunda och lite bortglömd druva.

Vi tittar på den italienska regionen Abruzzo. Området ligger på andra sidan italienska halvön sett från Rom. Här har man traditionellt odlat mängder med vin och olivolja m.m. Nu pågår en omställning från kvantitet till kvalitet. Vi provar viner från två olika vinhus samt två olivoljor.

Det finns en Motalakoppling till regionen faktiskt, vi berättar lite hur samt lämnar reseförslag om man är intresserad av att testa mat & vin på plats. Vi själva har besökt området och vi har leverantörer där. Vi kan berätta en del om detta för den som är intresserad.

Extra: Vi testar samtidigt två olivoljor av högsta klass som man bara smakar med en brödbit utan något annat. I princip alla olivoljor är en blandning av olika olivsorter/typer även från olika platser. Vi provar en olivolja skapad av en enda olivsort från ett gammalt fält samt en annan olivolja från ett kollektiv i Abruzzo. Olivoljorna finns möjlighet att köpa på plats om så önskas. Kommer även att finnas i vår webbshop inom kort, www.premiertaste.se

Tisdag 29/11 Champagne 1

Tisdag 6/12 Champagne 2

Champagne är kungen av ädla drycker som givetvis passar när som helst men har en peak kring årsskiftet. Vi testar några intressanta och goda champagner från Champagnetillverkaren Dumangin. Dumangin tillverkar även avec och dessertvin.

Välkomna att anmäla er till Berggrens Öltapp & Mat på 0141-44 44 90 eller info@bergrensoltapp.se
För mer information om Berggrens Öltapp & Mat se https://www.facebook.com/berggrensoltapp

Hur gör jag? Man ringer Leila på 0141-444490 och bokar sin plats. Samling & betalning sker en halvtimme innan provningen (17:30) meddela ev matavvikelser/allergier. OBS – platsen är bindande eftersom det går så pass mycket planering in i provningarna, så sena avbokningar funkar inte…

Självklart kan man köpa presentkort om man vill ge bort det som present till någon (kom bara ihåg att meddela att man måste boka sin plats!)

Pris: 395:- inkl varmrätt, champagneprovning 495:- inkl. varmrätt.

För frågor om själva provningarna kan vi på Premier Taste hjälpa till.

Greger Cornelius 070-623 27 14 – greger@premiertaste.se
Fredrik Järkemyr 070-586 85 86 – fredrik@premiertaste.se

Premier Taste Sweden AB
Östermalmsgatan 132
591 61 Motala

www.premiertaste.se

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *