Domaine de Mourchon

Domaine de Mourchon, som ligger i en avskild dal mellan den pittoreska byn Séguret och Mont Ventoux, skapades av familjen McKinlay 1998. Vid den tiden hade vinodlingen cirka 20 hektar mogna vinstockar men ingen möjlighet att göra vin, men med modern teknologi och höga krav byggdes det en vingård som färdigställdes år 2000.

Landområdet

Vingårdens terrasserade sluttning, i en genomsnittlig höjd av 350m, bygger främst på lera och grå kalksten som, i kombination med mikroklimatet, ger platsen en terroir av unik kvalitet. Noggrann uppfödning med organiska tekniker i kombination med kombinerade traditionella och avancerade metoder för vinifiering resulterar i ett välstrukturerat vin med uttalade fruktaromer och starka färger. Domaine de Mourchon är för närvarande på väg att konvertera för att slutföra ekologiskt jordbruk och förväntas att vara fullt certifierade år 2020.

Appelationen

Viner från Séguret klassificeras under franska Appelation d'Origine Protégée (AOP) -systemet. Detta komplexa regleringssystem syftar till att garantera kvalitet och tradition för produktion av franskt vin, inklusive kriterier baserade på avkastning, territorium, druvsorter och skördsteknik. För att få en AOP måste ett vin också genomgå analys och provsmakning för att säkerställa dess kvalitet och att den överensstämmer med lokala egenskaper.